Melk & Noot | een fijnschalig landschap---11 okt

Op werkbezoek in Toscane

Op advies van de jury van Brood & Spelen, is team Melk & Noot in de week van 24 september een aantal dagen op werkbezoek geweest in Toscane! Daar bezochten we het bijzondere familiebedrijf Fattoria la Vialla, die volgens de biologisch-dynamisch methode een rijke variatie aan producten produceert.
Niet alleen maken zij de lekkerste producten van eigen bodem, ook bieden zij ruimte aan natuur, landschapsherstel, recreatie en zorgen ze voor een fijne leef- en werkomgeving voor het vee en hun personeel.

Dat liefde voor natuur en landschap hand in hand kunnen gaan met landbouw is niet alleen op Fattoria la Vialla goed terug te zien, maar tevens in de vele andere boerderijen die gevestigd zijn in Toscane. Genoeg inspiratie om mee te nemen richting Overijssel!
Melk & Noot | een fijnschalig landschap08 okt

Een natuurinclusief landbouwsysteem

Melk en Noot introduceert een natuurinclusief landbouwsysteem, waarbij er een combinatie wordt gemaakt van stripgrazen en eetbare, productieve houtwallen. Hiermee ontstaat een recreatief aantrekkelijk en fijnschalig cultuurlandschap, een verhoging van de biodiversiteit en een verrijking van lokale producten.
lees verder...